Kymmenen vuoden 2016 häätrendiä, jotka suosivat edullisia häitä

Runsas glamourtyyli häissä on hiipumassa. Tänä vuonna suositaan yksinkertaista ja kaunista sekä lähellä tuotettua. Vastuu ympäristöstä näkyy häätrendissä niin ruokapuolella kuin koristelussa. Less is more pätee tässäkin –ostetaan mieluummin vähän mutta laadukasta. Olemme koonneet tähän vuoden 2016 häätrendejä, jotka suosivat pienen budjetin häitä.

1. Brunssi illallisten sijaan

Häiden ei tarvitse olla iltapäivällä vaan voivat alkaa vaikka jo keskipäivällä. Isojen päivällisten sijaan häävieraat pääsevät nauttimaan kevyemmästä brunssitarjoilusta, johon voi kuulua herkullisia vohveleita, munakkaita yms.

2. Intiimit häät

Jos ajatus isoista häistä ei ole sinua varten niin nyt on supertrendikästä järjestää intiimit illalliset lähimmälle suvulle ja ystäville. Hääparit panostavat enemmän laatuun kuin määrään tarjoiluissa.

3. Luovia häänviettopaikkoja

Nyt vietetään enemmän erähenkisiä häitä ulkoilmassa, metsässä tai sitten valitaan arkkitehtuurisesti erilainen ja kiinnostava häänviettopaikka. Tämä voi olla vaikka museo, lofti, teatteri tai mikä tahansa mielenkiintoinen tila minkä keksit. Nyt hääpaikan ei välttämättä tarvitse olla enää kartano, juhlasali tai ravintola jos et niin halua.

metsä600px

4. Luomu- ja lähiruokaa

Luomu- ja lähiruoan käyttö hääruoissa on entistä trendikkäämpää. Jos teet hääruoat itse voit ostaa raaka-aineet lähituottajilta tai toreilta.

5. Luonnonmateriaalit käyttöön

Luonnon materiaalit kattauksessa: puu, kivi, korkki jne. Voit löytää sopivia materiaaleja luonnosta ja luoda kauniita kattauksia.

6. Printtikuviot ovat palanneet

Printtikuvioiset (esim. kukkakuvioiset) pöytäliinat kattauksessa sekä kukkaprintit hääpuvuissa. Näitä voi löytää kirppiksiltä ja joku vintage mekko voi hyvin toimia esim. hääpukuna!

7. Yksilöllinen tyyli

Kaiken kaikkiaankin yksilöllinen tyyli morsiamella on nyt in! Ei haluta samaa mitä kaikilla muilla on, vaan jotain erilaista ja uniikkia sekä hääpuvussa että hiuksissa. Löysät letit hiuksissa voi toimia hyvin yksinkertaisen hääpuvun kanssa ja näyttää yhtä huippumodernilta kuin joku kirppikseltä löydetty retroasu ja meikki.

8. Käsintehdyt kutsut ja menyyt

Ranskalaisten mielestä käsinkirjoitetut tai kalligrafialla (eli korutekstauksella) tehdyt kutsut ja paikkalaput yms. ovat nyt huippumuodikkaita! Nyt halutan yksilöllistä ja itsetehdyn näköistä! Voit vaikka kirjoittaa menyt käsin ja valokopioida ne tai laittaa häiden teeman mukaisen vesiväripiirroksen kutsuun tai menyyn.

9. Kotitekoiset ja yksinkertaiset kakut

Nakukakut eli päällystämättömät yksinkertaiset kakut, joiden koristeina voi vaikka olla kukkia yhdistettynä itsetehtyihin kakkuihin ja piirakoihin on uusin jälkiruokapöydän häätrendi. Hääruokaosiossa on resepti, jolla voit itse tehdä nakukakun häihin.

sugareuphoria.com2_
Kuvalähde: Sugar Euphoria

10. Yksinkertaisuus ja ympäristövastuu hääkimpuissa

Kukkakimpuissa näkyy vastuu ympäristöstä. Nyt ollaan menossa isoista näyttävistä kukkakimpuista ja asetelmista höyhenenkevyisiin yksinkertaisiin kukkakoristeisiin ja kimppuihin. Orkideojen ja ruusujen sijasta käytetään yhä enemmän piha- ja niittykukkia.

Lähteet: Glamour weddings, Bridal Guide, Allt om bröllop, Zankyou.fr

Jätä kommentti

Kirjoita viesti

Sähköpostiasi ei julkaista


*