Hääruoka

Edullinen pitopalvelu löytyy maaseudulta

Pitopalvelut ja ravintolat ovat edullisempia pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Pienemmillä paikkakunnilla ravintolaruuan voi saada 15-40 eurolla ja tilavuokra sisältyy yleisemmin hintaan. Isompien kaupunkien ravintolat perivät ruokien lisäksi usein tilavuokraa, jonka suuruus voi olla 500-3000 euroa. Ruokien hinnat henkeä kohden ovat soittokierroksen perusteella yleisesti 30-80 euron välillä pääkaupunkiseudulla. Tarjousta tehdessä muista myös kysyä kuuluvatko ruokajuomat hintaan. Juomista kertyy yllättävän iso lasku. Kesähäitä viettävälle maaseutu tai saaristo voikin olla idyllinen vaihtoehto häänviettopaikaksi.

Muista!

-kuuluuko tilavuokra ateriahintaan

-kuuluvatko juomat pakettiin ja minkä hintaisia

Häänviettopaikkaa tiedustellessa kannattaa puhua perhejuhlista tai vaan tilaisuudesta etenkin tilausvaiheessa, sillä ainakin osa pitopalvelutarjoajista laittaa hintoihin ns. ”häälisää”.

Itsetehtyä ruokaa vai pitopalvelu häihin?

Tarjoilut ovat usein hääjuhlien suurin yksittäinen rahareikä. Kun tekee tarjoilut tai ainakin osan itse säästyy rahaa muuhun. Esim. pitopalveluiden kanssa voi neuvotella että he tuovat suolaiset pääruuat ja asiakas tuo itse kakut ja makeat jälkiruuat. Ruokien tekemisessä voi myös harkita marttojen kotiavun käyttämistä. Valtio subventoi verohelpotuksin 60% yli 100e menevästä tekopalkkiosta. Ravintola-alan oppilaitokset tekevät ruokatilauksia oppilastöinä. Heiltä voi kysyä myös tarjoilijoita tilaisuuksiin.

Ravintola-alan oppilaitokset tekevät juhliin ruokia

Oppilaitokset ottavat vastaan tilauksia aterian suunnittelusta alkaen. Heiltä voi usein tilata koko ateriakokonaisuuden tai pelkät täytekakut. Helsingin seudulla mm. seuraavat oppilaitokset ottavat vastaan tilauksia:

Omnia

Helpa, Roihuvuoren ammattioppilaitos

Edulliset tarjoilut syntyvät tekemällä itse

Juhlien tarjottavia voi ostaa ja tehdä etukäteen ja pakastaa. Ruoka-alennusmyynneistä ja tarjouksista voi kerätä talteen tarjottavia jo muutamia kuukausia etukäteen. Ruoka-aineita voi myös ostaa tehtaanmyymälöistä. Katso ruokatehtaanmyymälät. Nykyään monet pitävät hedelmätarjoiluista hieman raskaamman kakun vaihtoehtona.
Juhlissa, kuten häissä, voi myös harkita pelkän pikkusuolaisen ja kahvin tarjoamista, joka on yhtälailla oikeaoppista kuin kolmen ruokalajin ateriat.

Jätä kommentti

Kirjoita viesti

Sähköpostiasi ei julkaista


*


+ 18 = 23