Valmistelut

Rahoitusyhtiö Santanderin vuonna 2012 tekemän kyselyn mukaan 50% hääpareista aikoo käyttää häihinsä 5 000–10 000 euroa. Vastaajista 21 prosenttia aikoi käyttää häihinsä 10 000–15 000 euroa sekä 17 prosenttia 0–5 000 euroa. Suuren budjetin häitä suunnitteli 13 prosenttia vastaajista, jotka arvioivat käyttävänsä häihinsä peräti 15 000-30 000 euroa.

Edullisten juhlien järjestämistä edesauttaa:

-suunnittelun aloittaminen hyvissä ajoin (esim. tiettyjä tavaroita voi ostaa edullisemmin tiettynä vuodenaikana tai alennusmyynneistä)

-avun kartoittaminen ystäväpiiristä (astiat, erilaiset kyvyt kuten musiikkiesitykset, valokuvaustaidot, videointi, standup komiikka, kontaktit yrityksiin ja palveluihin, talkoot ystävien kanssa)

-budjetin laatiminen ja seuraaminen. Päätä etukäteen summa, jonka olet valmis satsaamaan juhliin ja älä lipsu budjetista. Yksi budjetti kannattaa tehdä suunnitelluille ja yksi toteutuneille kustannuksille. Juhlia, kuten häitä varten voi perustaa oman pankkitilin, johon laittaa tietyn summan juhlia varten.

-häiden rahoitus: miten se toteutetaan ennen hääsuunnittelun aloittamista. Osallistuuko vanhemmat? Säästättekö tietyn summan kuukausittain palkasta? Tarvitsetteko lainaa häitä varten?

-kutsu- ja kiitoskorttien tekeminen itse tai painaminen media-alan oppilaitoksissa. (esim. Helpa). Kortinteko-ohjeita ja malleja löytyy askarteluliikkeiden nettisivuilta ja myymälöistä. Kiitoskortit voi tehdä itse otetuista valokuvista ja ostaa pelkät kortit. Myös koristeet voi tehdä itse.

Jätä kommentti

Kirjoita viesti

Sähköpostiasi ei julkaista


*


5 + 3 =