Itsetehdyt kukka-asetelmat häihin

Kukka-astelmia ei ole niin vaikea tehdä itse kuin se kuulostaa ja sillä tekee mukavasti säästöä. Asetelmaan sopivia kukkia voi ostaa supermerketeista pikkurahalla ja yksittäisiä kukkiahan voi ostaa vaikka kukkakaupasta. Myös luonnonkukkia voi yhdistää kaupan kukkiin.

Tarvitset vihreää kukkasientä, jos kyseessä on tuoreet kukat, ruskeaa kukkasientä jos sinulla on kuivakukkia, skalpelli tai terävä veitsi sekä esim. jalallinen astia. Kukkasieniä voi ostaa verkkokaupoista tai kukkakaupoista. Isomman tiiliskiven kokoinen kukkasieni maksoi 5e kukkakaupassa mutta leikkaamalla sen pienempiin osiin, siitä sai jo monta asetelmaa. Asetelmiin tulevien sienenpalasten ei tarvitse olla kovin isoja mutta niin paksuja, että kukkien varret pysyvät niissä hyvin kiinni.

Aloita upottamalla sieni veteen vaikka pariksi tunniksi, että sieni on imenyt itseensä runsaasti vettä. Leikkaa tämän jälkeen kukkavarret viistosti melko lyhyiksi, siten että ne sopivat asetelmaan. Yleensä hieman lyhyemmät varret näyttävät paremmilta kuin liian pitkät.  Voit käyttää jotakin vihreää kukkien kanssa. Vihreät lehdet ovat yleensä paljon kukkia halvempia kukkakaupoissa. Tässä kimpussa on käytetty trendikästä eukalyptuksen harmahtavan vihreää oksaa. Iso oksa maksoi 5e mutta siitä sai leikattua useita pienempiä oksia. Eukalyptuksen kaverina asetelmassa on käytetty erivärisiä neilikoita. Neilikat ovat yleensä edullisia leikkokukkia ja niitä saa ympäri vuoden. Vaikka astelmassa on vain nelikoita ja eukalyptusta se näyttää melko runsaalta. Tällainen asetelma on edullinen tehdä itse.

Aseta märkä sieni esim. jalalliseen astiaan. Tässä on käytetty Mariskoolia. Kun olet leikannut kukkavarret ja eukalyptuksen sopivan pituisiksi, voit alkaa pistelemään ne sieneen.  Aloita keskeltä ja etene ulospäin. Kierrä astelmaa laittaessasi oksat ympyrän muotoisesti, että siitä tulisi mahdollisimman tasainen ja kaunis joka puolelta. Kimppuahan katsellaan usein eri suunnista.

Jalallinen asetelma voi antaa juhlavan ilmeen mutta asetelman voi myös tehdä laakeaan astiaan. Asetelmia voi tehdä hääpöydän koristeeksi tai vaikka isomman asetelman noutopöytään. Kun astelma on valmis, se kannattaa säilyttää viileässä ennen juhlia. Kaitaliinan kangas on ostettu Eurokankaasta.

astelma1_edited-2

 

skalpelli

 

 

Jätä kommentti

Kirjoita viesti

Sähköpostiasi ei julkaista


*


− 2 = 4