Häiden ohjelma

Minkälaista ohjelmaa häihin? miettivät useat hääparit. Häissä voi olla monenlaista ohjelmaa: leikkejä, stand-up koomikko, taikuri, ilotulitusta, hääparista tehty tietovisa, kuvasarja heitetään seinällä olevalle kankaalle morsiusparista lapsesta aikuiseen, musiikkiesityksiä (esim. joku laulaa tai pieni kokoonpano soittaa), bingo, hääpariin liittyvä sanaristikko, sketsi, yhteislaulua, yhdessä tehty tarina hääparista. Aina ei tarvitse olla leikkejä ollenkaan, joku kaunis musiikkiesitys voi riittää ohjelmana. Ennen kaikkea ei kannata osallistaa ihmisiä, joita ei tunne kovin hyvin, kaikki kun eivät pidä leikeistä tai esiintymisestä.

Hääleikkejä

Tässä esimerkkejä uusista ja perinteisistä leikeistä, joita voi leikkiä häissä.

Morsiamen/sulhasen/anopin/appiukon ryöstö. Hääaprin ystävät ryöstävät mukaansa valitun ja morsian tai sulhanen saa tehdä tehtäviä saadakseen ryöstetyn takaisin esim. kirjoittaa rakkausrunon, laulaa laulun jne.

Tietovisa hääparista. Häävieraat saavat vastata ennalat tulostettuun tietovisaan hääparista, bestman lukee kysymykset ja häävieraat kirjoittavat oikeat vastaukset papreihinsa ja eniten oikein vastauksia saanut voittaa.

Tuttujuttu-tyyppinen visa. Kaaso tai bestman kysyy sulhaselta ja morsiamelta kysymyksiä toisistaan ja testataan tietävätkö he toisistaan hauskoja yksityiskohtia. Voidaan myös tehdä niin, että esim. morsian on saanut vastata kysymyksiin etukäteen ja verrataan juhlissa sulhasen vastauksiin eism. Kumpi tykkää enemmän tiskata?

Lappu tuolin alle. Piilota esim. viisi lappua häävieraiden tuolien alle, jossa on hauskoja tehtäviä, jota vieraan on suoritettava illan aikana. Muutama tehtävä voisi olla: nouse appiukon puheen jälkeen ja kiitä häntä kovaan ääneen tai kun joku huutaa vaalenapunainen tiikeri: lapun saanut juokseen verhon taakse. Voi saada monia hauskoja tilanteita.

Kenkäleikki. Sulhanen ja morsian istuu tuoleilla selät vastakkain toistensa kengät kädessä näkemättä toisiaan. Bestman tai kaaso lukee kysymyksiä ja sulhanen ja kaaso vastaavat sillä kengällä, joka kuvaa vastausta. Esim. Kuka siivoaa eniten kotona? Morsiamen mielestä mies, joten nostaa ylös sulhasen kengän.

Musiikkivisa. Useimmat tykkäävät musiikista, joten voidaan jakaa vieraat joukkueisiin ja he saavat arvata mikä kappale/bändi on kyseessä kun soitetaan pieni pätkä musiikkia.

Avainleikki. Jaetaan etukäteen avain esim. seitsemälle morsiamen ikäisille miespuoliselle häävieraalle sekä sulhasen äidille. Kesken häitä pyydetään kaikkia morsiamen entisiä miesystäviä nousemaan ylös ja palauttamaan avaimensa bestmanille. Sama tehdään sulhaselle mutta silloin vain hänen äitinsä nousee ylös ja tuo avaimensa.

Yhdessä tehty tarina hääparista. Kaaso aloittaa tarinan kirjoittamalla pari lausetta paperiin. Sitten hän taittaa paperin ettei seuraava näe mitä on kirjoitettu. Joku vieraista jatkaa tarinaa kirjoittamalla yhden lauseen ja taittaa paperin ja antaa seuraavalle. Lopulta bestman tai kaaso lukee koko hassun tarinan häävieraille.

Muualla aiheesta

Hääsuunnittelija ojentaa hääpareja: Unohtakaa nolot leikit (YLE)

Mistä on hyvä hääohjelma tehty? (Anna-lehti)

Erilaista hääohjelmaa (Amoriini)

 

Jätä kommentti

Kirjoita viesti

Sähköpostiasi ei julkaista


*


13 − = 7