Hääruokien tekeminen itse

Juhlien tarjottavia voi ostaa ja tehdä etukäteen ja pakastaa. Ruoka-alennusmyynneistä ja tarjouksista voi kerätä talteen tarjottavia jo muutamia kuukausia etukäteen. Ruoka-aineita voi myös ostaa tehtaanmyymälöistä. Katso ruokatehtaanmyymälät. Nykyään monet pitävät hedelmätarjoiluista hieman raskaamman kakun vaihtoehtona.
Juhlissa, kuten häissä, voi myös harkita pelkän pikkusuolaisen ja kahvin tarjoamista, joka on yhtälailla oikeaoppista kuin kolmen ruokalajin ateriat.

Suositeltu säilytysaika (päiviä)

• kananmunat, marinaadit, savustettu liha enint. 10 pv

• porkkanat, juurekset enint. 8 pv

• voi enint. 7 pv

• juusto enint. 4 pv

• kakut, hedelmät, valmiit annokset, raaka liha enint. 2 pv

• kala, tuore jauheliha enint. 1 pv

Pakasteiden keskimääräiset säilytysajat

• Hedelmät, naudanliha 10 – 12 kuukautta

• Vihannekset, lampaanliha, linnunliha 8 – 10 kuukautta

• Vasikanliha 6 – 8 kuukautta

• Sianliha 4 – 6 kuukautta

• Jauheliha 4 kuukautta

• Leipä, leivonnaiset, valmiit ateriat, rasvaton kala 3 kuukautta

• Sisälmykset 2 kuukautta

• Savustettu makkara, rasvainen kala 1 kuukausi

Jätä kommentti

Kirjoita viesti

Sähköpostiasi ei julkaista


*


7 + 1 =