Hääruoka reseptejä

Kakkua, kahvia ja pikkusuolaista

Prinsessakakun ohje

Prinsessakakku on näyttävä juhlapöydän klassikko, joka on aika helppo tehdä itsekin. Aikaa kakun tekemiseen menee pari tuntia, jos kakun tekee kakkupohjista alkaen. Jos haluaa päästä nopeammin, niin kaupasta saa myös muutamalla eurolla sokerikakkupohjia, joista voi rakentaa kakun.
Tässä kondiittorin antama herkullinen Prinsessakakun ohje:

4 munaa

2 desilitraa sokeria

1 desilitraa vehnäjauhoja

1 desilitraa perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

Voitele pyöreä vuoka (halk. n. 22 cm) ja jauhoita. Vaahdota sokeri ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja ripottele ne vaahtoon siivilän läpi. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista noin 40 min 175 asteessa. Kumoa ja anna jäähtyä. Kakku leikataan kolmeen osaan.

Sillä aikaa kun kakku on uunissa, voit valmistaa vaniljakastikkeen, joka tulee kakun sisälle.

Vaniljakastike:

0,5 desilitraa sokeria

1 desilitraa Maizenaa

3 keltuaista

5 desilitraa kermamaitoa

vaniljatanko tai vaniljasokeria

Lisäksi tarvitset:

4-5 desilitraa vispikermaa

(tilkka maitoa kostutukseen)

vadelmahilloa

1.5 pötköä marsipaania

tomusokeria

Mittaa kastikkeen kaikki ainekset kattilaan. Sekoita kastiketta kuumennettaessa, kunnes se sakenee. Mieto lämpö riittää. Jäähdytä kastike lopuksi esim. kylmässä vesihauteessa.

Lisäksi tarvitset noin 4-5 desilitraa vispikermaa. Vispaa kerma ja sekoita noin neljäsosa kermasta vaniljakiisselin joukkoon. Jätä loput kakun täytteeseen. Vispikerma on parempi tähän tarkoitukseen jämäkän koostumuksensa ansiosta kuin kuohukerma. Halutessasi voit käyttää noin 1 desilitra maitoa kostutukseen. Kakun voi myös hyvin tehdä ilman kostutusta.
Sivele kunnolla hilloa ensimmäisen kerroksen päälle ja laita sen päälle vaniljakiisseliseosta. Aseta päälle toinen kakkukerros, levitä päälle hilloa ja kiisseliä. Laita vielä päälle komea kupu kermasta. Aseta varovasti kolmas kakkukerros pyöreän kermakuvun päälle. Sivele kupu kevyesti kermalla tai vaniljakiisselillä. Ripottele tomusokeria pöydälle kun alat kaulimaan marsipaanin. Kauli marsipaani pyöreäksi letuksi, niin että se on ainakin 2 mm paksu, eikä repeä käsiteltäessä. Pyöräytä kaulittu lettu kaulimen ympärille, levitä varovasti kakun päälle. Tasoittele että se on tiivis. Ylimääräiset reunat voi leikata pois.

Kakku säilyy viileässä muutaman päivän ja pakastimessa noin kaksi kuukautta. Marsipaani kakun pinnalla saattaa hieman kostua kun kakku sulatetaan.
Voileipäkakun ohje

Kinkkuvoileipäkakku

40 palaa

5 pitkää vaaleaa vuokaleipää
2 pitkää tummaa vuokaleipää

Kostutus:
3 desilitraa lihalientä

Täyte 1:
600 g palvikinkkua
300 g ranskankermaa
2 tl sinappia

Täyte 2:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 paprika
1 nippu persiljaa

Kuorrutus:
400 g Koskenlaskija- sulatejuustoa
300 g ranskankermaa

Koristelu:
100 g palvikinkkua
tomaattia
kurkkua
paprikaa
1/2 nippua persiljaa

1. Leikkaa leivät pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja poista viipaleista kuoret. Vuoraa muovikemulla suorakaiteen mallinen vuoka, johon mahtuu kaksi pitkää leipäviipaletta vierekkäin. Asettele vuoan pohjalle kaksi viipaletta vaaleaa leipää ja kostuta ne lihaliemellä.

2. Valmista täytteet.
Täyte 1:Leikkaa kinkku mahdollisimman hienoksi ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta seos sinapilla.
Täyte 2: Kuutioi paprika, silppua persilja hienoksi ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon.

3. Levitä kinkkutäytettä kostutettujen leipäviipaleiden päälle ja laita päälle tummat leipäviipaleet, jotka kostutetaan lihaliemellä. Jatka kakun kokoamista levittämällä täytteitä vuorotellen kostutettujen leipäkerroksien väliin. Jatka kunnes päällimmäiseksi kerrokseksi jää kostutetut vaaleat leipäviipaleet.

4. Aseta paino, esim leikkuulauta, voileipäkakun päälle ja anna vetäytyä kylmässä vähintää pari tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

5. Nosta voileipäkakku kelmujen avulla leikkuulaudan päälle. Sekoita kuorrutusta varten sulatejuusto ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun päälle.

6. Koristele voileipäkakku kinkkuviipaleille ja vihanneksilla. Kakun reunoille voit levittää silputtua persiljaa.

7. Nosta voileipäkakku kelmujen avulla tarjoiluvadille ja leikkaa kelmut pois.

Lähde: Martan keittokirja

Lisää hyviä ohjeita osoitteessa www.martat.fi

Nakukakun ohje

Ruokatehtaanmyymälät

Jätä kommentti

Kirjoita viesti

Sähköpostiasi ei julkaista


*


+ 10 = 17