Hääkimpun tekeminen itse

Kun teet hääkimpun itse tarvitset seuraavia tarvikkeita:

hääkimpun pidikkeen (saa ostaa kukkakaupoista tai nettikaupoista)
n. 13 kukkaa (esim ruusuja, neilikoita tai luonnonkukkia)
4-5 vihreää oksaa esim. hypericum (myydään kukkakaupoissa)
halutessa muuta vihreää koristekasvia
-askarteluveitsi
-terävät sakset
-liimaa
(vihreää silkkinauhaa)

Hääkimpun pidike koostuu muovitötteröstä ja oasispallosta tötterön sisällä. Pidike on itse asiassa koko hääkimpun salaisuus, joka pitää kukat virkeinä koko hääpäivän. Hääkimpun pidike on maksanut muutamassa kukkakaupassa suurin piirtein 5-7e, mutta kaikki kukkakaupat eivät välttämättä halua myydä pidikkeitä. Kimpunpidikkeitä myyvät monet etenkin ulkomaiset nettikaupat. Löydät ne esim. sanoilla (bridal) bouquet holder tai buketthållare.

Aseta kimpunpidikkeen sieniosan pyöreä pää veteen ja anna sen imeä itsensä täyteen vettä. Veteen voit laittaa kukkavirkistettä. Poimi ruusujen ja muiden kukkien huonot terälehdet pois ja valikoi keskelle mahdollisimman hyväkuntoinen ja kaunis yksilö. Pidä kukat koko käsittelyajan vedessä, kunnes ne asetetaan kukkasienipalloon. Valitse 5-7 senttisiä vihreitä oksia, jotka pistelet kukkasienipallon reunoille kimpun ”kaulukseksi”. Katkaise kukkien varret vinosti noin 3-4cm pituisiksi.

Aloita kukkien asettaminen sienipalloon keskeltä, laita keskelle esim. kaunein ruusu. Laita symmetrisesti muita kukkia keskeltä ulospäin. Katso että kaikki kukat ovat samalla tasolla, ettei kukkien välille muodostu korkeuseroja. Voit laittaa marjoja tai vihreitä lehtiä lopuksi kukkien väliin, jotta kimpusta tulee tiivis. Katso että ne tulevat samalle tasolle kukkien kanssa.

Tällä menetelmällä voit tehdä kimpun kokonaan luonnonkukista tai ostaa osan kukista kaupasta ja poimia loput luonnosta. Luonnossa on monia kauniita kasveja, joita voi käyttää. Sinun kannattaa kuitenkin poimia ne vasta samana (tai edellisenä) päivänä, jotta ne pysyvät virkeinä.

Jos hääkimpunpidike on vaalea väriltään, kannattaa se peittää liimaamalla päälle vihreää leveää nauhaa, jolloin kahva häviää. Kimpun päälle voi pujottaa läpikuultavaa kaunista silkkinauhaa, helminauhaa tai muita koristeita. Kimppuun voi tehdä rusetin taivuttamalla rautalangan kerran ja pujottamalla suorakaiteen muotoinen silkkinauhan pala taitekohdan alle ja kiertämällä sen jälkeen rautalankaa. Rautalangan voi pistää vaahtopalloon, jolloin rusetti rautalangan päässä jää näkyviin.

Valmis kimppu säilyy parhaiten hieman viileässä, esim. jääkaapissa (ei kuitenkaan hedelmien tai kasvisten lähellä). Hääkimpun tekemistä voi harjoitella etukäteen. Kimpun pidikettä voi käyttää useita kertoja. Ainoastaan vaahtopallo pitää uusia jokaisen kimpun jälkeen. Tällä tekniikalla monet kukkakauppiaat tekevät hääkimpun.

kimpunpidikekimpunpidike

 

 

Esim. nettikauppa, joka myy pidikkeitä:

http://www.wedshop.se/ProductCategory.asp?search=buketth%E5llare&do=&CatID=0

Jätä kommentti

Kirjoita viesti

Sähköpostiasi ei julkaista


*


− 1 = 2